Jdi na obsah Jdi na menu
 


Takhle o nás píše ředitelka speciální školy

V Bartošovicích v O.h., 1. dubna 2015

 

Milý pane Podolský,

chtěla bych Vám touto cestou ještě jednou poděkovat za perfektní přednášku o papoušcích, kterou jste nám s manželkou předvedli v březnu v našem obecním kulturním domě v Bartošovicích. I když jsme věděli, že půjde o přednášku s ukázkami živých ptáků, nečekali jsme, že všechny informace podáte tak zábavnou a jednoduchou formou, ani že si děti budou moci papoušky důkladně prohlédnout doslova z očí do očí, na vzdálenost několika centimetrů.

Udržet pozornost malých dětí není jednoduché – u našich žáků s kombinovaným postižením je to většinou ještě složitější a vyžaduje to větší úsilí a nápaditější povídání. Proto moc oceňuji, že se Vám to při přednášce dařilo.Většina z nich navíc takto velké ptáky nikdy zblízka neviděla a Vaši papoušci v nich zanechali silný zážitek.

Velmi se nám, pedagogům i přítomným rodičům dětí, líbilo, že jste se ve svém povídání nezaměřovali na obecné biologické nebo ornitologické informace, ale že jste naopak dětem přiblížili především to, co obnáší péče o takového tvora a jak by se měli o papoušky starat, aby měli doma spokojené zvířátko, které netrpí. Během celé přednášky bylo vidět, že máte ke svým zvířatům krásný vztah, a vnímaly to tak určitě i naše děti.

Příjemně nás překvapilo, jak byli papoušci naučení vykonávat potřebu do připraveného "záchůdku", díky kterému nezůstal na podlaze žádný nepořádek. Automaticky jsme počítali s tím, že po ptácích budeme muset důkladně uklidit, ale nakonec to vůbec nebylo potřeba.

Ještě jednou proto děkuji za skvělou přednášku, která dětem život s papoušky přiblížila velmi srozumitelným způsobem a dokázala nadchnout i přítomné dospělé. Budeme moc rádi, když k nám v příštím školním roce přijedete se svým dalším programem se sovami!

S pozdravem a poděkováním

Bronislava Havlíková,

ředitelka Základní školy speciální Neratov

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< únor / 2024 >>


Statistiky

Online: 3
Celkem: 456038
Měsíc: 5344
Den: 159