Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šance Olomouc

podekovani-01.jpgpodekovani-02.jpgpodekovani-04.jpgŠance Olomouc je sdružení rodičů a přátel hemato-onkologicky nemocných dětí, jehož posláním je humanizovat náročnou protinádorovou léčbu dětských pacientů a usnadňovat jejich návrat do běžného života. Kromě humanizace prostor dětské kliniky ve Fakultní nemocnici v Olomouci a podpory rodin nemocných dětí nejen finančními prostředky, pořádá toto sdružení každoročně rekondiční pobyt

podekovani-03.jpgy pro děti, víkendové pobyty pro rodiny a spoustu dalších akcí. Jednou z nich byl i letní rekondiční pobyt v rekreačním středisku RETASO v Prostřední Bečvě. Letošní ročník se nesl v duchu Harryho Pottera a děti si užily bohatý program v bradavické škole čar a kouzel.

K Harry Potterovi neodmyslitelně patří sovy, takže není divu, že jednou z odpoledních aktivit byla soví pošta s přednáškou a ukázkou sov, kterou nám zajistili manželé Podolští z Království sov. Viděli jsmenapříklad výrečka malého, puštíka obecného, sovu pálenou nebo výra velkého. Nejen o těchto sovách jsme se dozvěděli spoustu nových a zajímavých informací.Prohlédli jsme si, jak vypadají jejich vejce a poslechli si zvuky, kterými se v přírodě projevují. Abychom si procvičili, jak se jednotlivé sovičky jmenují, dostali jsme na závěr každý na památku soví pexeso.

Když se řekne Harry Potter, každý si určitě vybaví jeho sovu Hedviku. Je to krásná sovice sněžní, která za námi ovšem nemohla přijet, protože ne příliš dobře zvládá cestování. To nám ale vůbec nevadí, protože víme, že se kdykoliv můžeme přijet podívat k Podolským do Králíků a vidět tam nejen Hedviku, ale spoustu dalších sov, které by ve volné přírodě nepřežily. Kromě soviček chovají Podolští také několik druhů krásných pestrobarevných papoušků.

Touto cestou bych chtěla manželům Podolským za celé sdružení Šance poděkovat za zajímavé a zábavné odpoledne, které nám pro děti zcela nezištně připravili.

 

Za sdružení Šance

Sára Kohnová   

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< únor / 2024 >>


Statistiky

Online: 2
Celkem: 456956
Měsíc: 5658
Den: 311